torsdag 22 januari 2009

Några bäbiskort

Det blev några kort ihoppysslade under mässan. Vi visade Twinklings, gnuggisar och Peel-Off's bl. a. Vi börjar med några babykort:



Vik en kortbas i storlek 15x15 cm. Skissa ett hjärta och låt en del av ryggen vara intakt så kortet går att vika upp. Fäst ett vitt Peel Off's-hjärta (just den här modellen kommer snart till Metalimo). Klipp ut ett par fjärilar ur KI memories glittriga lacepapper. Vik upp vingarna lite för att få 3d-effekt. Fäst fjärilar och bokstäver. Knyt en rosett av ett smalt sidenband och fäst med glue dots. Skriv slutligen "välkommen lilla vän" på två vita pappersremsor och rama in dem med samma penna som du skriver texten med. Klart!



Stämpeln kommer ur den nya Magentasändningen (Jättefina stämplar, färdigmonterade och klara att använda med akrylkloss.). Stämpla med vattenfast dyna. Färglägg med Twinkling H2O-färger i kakform. När motivet har torkat lite kan man gnugga lite med sandpapper för att dämpa motivet. Rama in med svart penna. Montera med distanskuddar på en matta i matchande färg. Spraya färg på ett vitt papper, skriv Grattis! och klipp ut i lagom storlek. Montera ordet på ett klistermärke som passar (detta från American Crafts) och sätt det hela på mattan. Montera allt på ett kort gjort av Bazzills nya prickiga kartong Swiss Dots. Underbart mjuk, men samtidigt stadig.
Monica Bernpaintner

söndag 18 januari 2009

Liten bildrapport från mässan

Nu är vi tillbaka efter en intensiv vecka i monter C 14:39. Allt är nedpackat och tillbakaskickat till Malmö och förhoppningsvis har all personal hittat hem igen. Tettes och Tinas inspirationsskapelser fastnade tyvärr på postkontoret nere i Skåne, så de fanns inte med i utställningen. Vi kommer dock att få se allt lite pö om pö här i bloggen så småningom. Lottas grejer kom i alla fall fram och Evelina kom förbi och lämnade sina saker själv. (Vi fick besök några gånger av dina svärföräldrar, E. De beundrade sina fina barnbarn!)



Tuffe Thorbjörn och Fina Fiffi sitter båda och arbetar hårt.



Våra säljare gör ett storartat arbete ute i landet. Här är Lasse som jobbat på Metalimo i drygt ett halvår. Han är ansvarig för södra och västra distrikten.



Utan kunder fanns inget Metalimo! Här får Josephine hjälp av Claes Göran att välja rätt.



En låda full av godis från Avec kunde alla hågade tävla om. Den lyckliga vinnaren blev Anna Klackenberg! Godiset kommer med Claes Göran, Anna.



Ett litet smakprov på hur montern såg ut. (Klicka på bilden för att se bättre.)

Med det här vill jag tacka för ett par trevliga och givande år som anställd på Metalimo! Alla fina, trevliga och omtänksamma kunder som tagit hand om mig då jag kommit på besök har verkligen berikat mitt liv. Nu fortsätter jag på annat håll, men kanske kommer jag fortfarande att dyka upp här i bloggen ibland.

Monica Bernpaintner

fredag 9 januari 2009

American crafts CHA -09


Jag måste säga....


American crafts rockar i år! MASSOR med nyheter kommer att släppas på CHA!


Stay tuned!


tisdag 6 januari 2009

Formex nästa vecka!



Nu är det snart dags för Formex igen! Vi hoppas få möjlighet att träffa många av våra kunder för en liten pratstund. Kika in i webbutiken för en liten överraskning... Välkomna!