tisdag 28 oktober 2008

Lite glitter, prägling och K&Company



Jag älskar allt som är glittrigt och ändå lite dämpat. Därför faller alla K&Companypapper mig i smaken. Speciellt förtjust är jag i det här blocket med papper i mjuka beige, bruna, blåa och gröna nyanser!

Twinklingfärgerna, de små dosorna med glimrande vattenfärger, passar jättebra att färga in strukturerat Bazzillpapper med. Pröva! Blir inte nyansen helt rätt första gången går det bra att blanda på en ny färg.

Block med fantastiska K&Company-papper (12x12 tum): KC625358
Präglingsplatta Cuttlebug: CB1152
Twinkling H2O: LA-656 och LA-653
Rub-ons Creative Imaginations: CI18824
Spets, Bazzill-bård samt Prima paintables också från Metalimo.
Monica Bernpaintner

fredag 24 oktober 2008

En till liten box!

Så kul det är att scrappa boxar! Jag var ju nästan tvungen att göra en till, som Storebror kan ha sina hemliga saker i.

Själva boxen är i trä som jag haft i mina gömmor i många år, likaså träbokstäverna. Dom är målade med en pasta som ger en snygg metall effekt, Antique Paste Copper. Den har jag även använt på boxens kanter.

Den stora Bookplaten är från Lill Davis och den har jag skruvat fast med riktiga skruvar. Alla chipboard figurer är från Sassafrass. Papper från Sassafrass (Äpplen), Heidi Swapp (turkost prickigt), Prima (mörkbrun mönstrade)


Tack för titten!


torsdag 23 oktober 2008

Hipp hipp Hurra!


Grattis till Upsala färg som jubilerar 100 år!


Hipp Hipp Hurra!




Använda produkter:

CB1651 Combo die Butterflies, HS64246 Chipboard Center of attention alpha Metallic Gold, 302745 Bazzill Just the edge Vanilla, AC42373 Minimarks Purkey Black, 509835 Carribean collection Grenada (blomma), 523022 Say it in chrystals


Sofie Magnusson

fredag 17 oktober 2008

gel-á-tins!

Jag är ingen van stämplare, men gel-á-tins stämplar fick inspirationen att flöda! Runda, härliga cirklar i alla möjliga olika utföranden i ett lätthanterligt material - då kan inte ens en ovan stämplare som jag misslyckas!

Det är lätt att färglägga de olika delarna av stämplarna med till exempel olika nyanser eller olika färger, vilket ger många möjligheter till kreativitet. Jag har redan fått idéer till julkort med dessa cirklar omvandlade till julgranskulor... Det känns ju bra att ha lite försprång med idéer två månader innan jul! :-)

onsdag 15 oktober 2008

Scrapworks Shimmer shapes

Jag är förälskad i Shimmer shapes från Scrapworks! Glittrande, skimrande, underbara!








SW21319 - Shimmer shapes Fall leaves
KC646233 - Mira Paisley ombre
KC561014 - Blue awning adhesive pearls
519773 - Prima marketing Lace


Sofie Magnusson

tisdag 14 oktober 2008

Cuttlebug Combo die

Snart börjar julhysterin och det är dags att fundera på julkorten.

Jag har använt Metallic cardstock från Prism som bas, skurit till ett papper i 14x14cm och ruggat uppkanterna. Därefter satte jag baksidan (skräpet) från ett filtband från Prima. Filtbandet är väldigt vackert, men det blev för skarp kontrast med svart så jag sparade den till ett annat projekt och använde baksidan. Den som spar han har :)


Körde sen igenom Cuttlebug combo die - Ice chrystal i ett vitglittrigt papper, och embossade med tillhörande embossdie.


Satte på silvriga chipboard bokstäver från Heidi Swapp, och ordet Greetings kommer från en Creative Imaginations rubon-book. Avslutade det hela med en tealfärgad glasbrad och några självhäftande pärlor från K&Company.

tadaaah!






MT130 - Prism Metallic Ice gold
CB-1819 - Combo Die Ice chrystal
CI18423 - Lucky glass brads Teal
HS64248 - Center of attention Metallic silver
880378 - Prima Voilá Ribbon
KC561014 - Blue awning Adhesive gems


Sofie Magnusson

fredag 3 oktober 2008

En liten ask

Till formex mässan skapade jag denna lilla ask som jag hade i mina gömmor. Den är av trä och jag målade den vit med akrylfärg. Sen stämplade jag med dom ursnygga stämplarna från gel-a-tins Wallpaper Series 1. Sen blev motiven emblossade med "Chocolate Bliss Scented", ett emblossingspulver som doftar choklad! Mums, säger jag bara! Nyckeln målade jag med Twinklings H2O, dom färgerna glimmar så fint, blev nästan lite metallaktigt. Lite papper, band och vips var den klar! En liten ask som nu får fyllas med alla annars borttappade nappar! Tills min lilla stumpa blir så stor att hon kan fylla den med något själv.



torsdag 2 oktober 2008

Julkort med Cuttlebug!

Jag älskar de nya embossplattorna från Cuttlebug! Perfekta för enkla och snabba julkort men som ändå ser välarbetade och vackra ut.





Artikel: CB1901