söndag 30 mars 2008

Inspiration - Layout



Måndagar kan kännas lite trista ibland. Vad kan vara bättre än att liva upp veckan med lite scrap? Allt material från Metalimo.

Material:

Kartong - Bazzill
Mönstrade papper - Kaleidoscope Boy, My Mind's Eye
Diecuts - My Mind's Eye Kaleidoscope Boy
Självhäftande filtbokstäver - Thickers Sweater, American Crafts
Filtram - Prima
Kartongord - K & Company
Ord - Words to go, K & Company
Penna - Precision pen, American Crafts
3D-kuddar - Glue Dots

Jag ville arbeta med de härliga färgkombinationerna som My Mind's Eye-kollektionen har använt sig av här och hittade en Bazzillgrund som fick fotona att matcha. (I vanliga fall brukar jag utgå från fotona, men det här funkar också bra!) Först placerade jag ut fotografierna. Därefter skar jag till två remsor mönstrat papper. Det ena fäste jag som grund för titel och dekorationskluster. Det andra satte jag titeln "cool" på och rev av så den blev lagom lång. Efter det fäste jag titeln och de olika dekorationerna i en grupp för att få en känsla av mycket och ändå hålla layouten ganska ren. Slutligen skrev jag minnesanteckningar och datum för hand på den enfärgade kartongen. Klart!

Monica Bernpaintner

tisdag 25 mars 2008

På väg till Sverige - K&Company's Urban Rhapsody

Lekfullhet är ordet! Glada, lite pastelliga färger och roliga dekorationer. Urban Rhapsody är i alla fall min favorit bland K&Company's nya kollektioner!


Wellpapp-stickers!


Skapa fina minialbum av chipobard.

Filtdekos!



Urhäftiga 3D-stickers.



onsdag 19 mars 2008

Inspiration - Kort



Vi på Metalimo önskar er alla en riktigt skön Påskhelg med ett Cuttlebug-kort. Vi hoppas att ni får chansen att pyssla riktigt mycket under ledigheten!

Material:

Cuttlebug: alfabete - Olivia
Cuttlebug: combo die - Rose Frame
Kartong: Bazzill
Mönstrat papper: 7gypsies
Penna: American Crafts

Jag började med att göra ett kort i storleken 14x14 cm. Alfabetet och kransen stansades ut och efter det präglade jag kransen med den matchande präglingsplattan. Testa Combo Dies! De är verkligen jätteroliga. När man präglar tunt papper (som t ex 7gypsies) trasas papperet sönder en aning. Det ger ett utseende på tryckt papper som jag verkligen gillar! Färgerna blir lite mildare eftersom nästan allt grundpapper är vitt.

Monica Bernpaintner

torsdag 13 mars 2008

onsdag 12 mars 2008

Tinkering ink!

Snart blir det lättare att få tag i läckra Tinkering Ink produkter i Sverige! En stor sändning är på väg över atlanten, och under tiden vi väntar på dessa godbitar får ni lite smakprov här:


Provincial Fare






Al Fresco









Wild Woodland







Thistle Hill









Alla bilder kommer från http://www.tinkeringink.com

torsdag 6 mars 2008

Inspiration - kort


Material:

Kartong: Bazzill Bling, Bazzill Smoothie
Clear stamps: Heidi Grace
Blomma: Heidi Swapp
Rub-on: Creative Imaginations (Creative Café)
Grunge board: Tim Holz
Färg: Lil Davis

Stämpeldyna: Staz On
Embossingpulver: Silver
3D-kuddar: Glue Dots
Lim: Tacky glue (Glue Dots)

Kortet gjordes först med hjälp av Fiskars skärmaskin och bigarbladet (vikningen blir snygg med det). Jag stämplade en vinge direkt på kortet med de fina stämplarna från Heidi Grace. Efter det gnuggade jag fast en rub- on i mitten på den stora blomman från Heidi Swapp. De släta Bazzillpapperena passar perfekt till att stämpla på. Jag stämplade, klippte ut varje ord för sig och ramade sedan in orden med penna. Grungeboarden målades vit och embossades sedan med silverpulver för att få en glansig yta. Efter det här monterade jag ihop allt med Tacky glue. Krumeluren fäste jag inte fast överallt för att den skulle se mer levande ut. Orden är monterade på 3D-kuddar för mer djup.

Monica Bernpaintner

onsdag 5 mars 2008

Filt och papper



Kartong: Bazzill
Mönstrade papper: Hambly Studios, Creative Imaginations (Spirit - Notebook paper), American Crafts
Filt: Creative Imaginations (Spirit)
Textruta: KI Memories (Wise words)
Självhäftande bokstäver: American Crafts (Remarks)
Blomma: Heidi Swapp
Klistermärken: Cloud 9 (Be Loved - Little Big word stickers)
Fotohörn: Cuttlebug (Die 2x2 Vintage)

Jag gillar att blanda material på mina layouter. Jag använde vit Bazzill-kartong som grund på den här sidan. Hjärtat ritades på fri hand på baksidan av filten och klipptes sedan ut. Jag skar ett par pappersremsor med skärmaskinen och delade dem sedan i mindre bitar. Dessa klistrade jag sedan fast lite oregelbundet längs med hela hjärtkanten (på baksidan). Textrutan klipptes ur ett randigt papper från Creative Imaginations. Jag monterade ihop den med hjärtat och fotot för att få en bra balans mellan smått och stort. Slutligen klistrade jag fast rubriken. Det går lättare om man jobbar med en linjal som visar en rak linje.

Tips: Om rubriken ska vara jämn i högerkant, som här, är det bäst att skriva texten bakifrån och fram.

Monica Bernpaintner

måndag 3 mars 2008

Inspiration - Layout



Material:

Bazzill cardstock - Smoothies white (T10-1044)
Bazzill cardstock - Cardstock with an edge Green tea(302300)
Doodlebug - Paper posies (D1689,D1693)
Hambly - Woodgrain Teal on bronze (HP377)
American crafts - Amplified collection (snart på Metalimo!)
K&Company - Mom's sayings (keep an open mind) (KC310032)
Prima marketing - The french can-ection
Heidi Swapp - Ghost wings XL (HS64160)
Tim Holtz - Grungeboard (TH92485)

Vit cardstock är alltid lätt att arbeta med, då kan man istället kompensera upp med många färger i dekorationer. Jag grundade med akrylfärg och skimmer mist (Luminarte) och fäste sedan fotot och utgick från detta när jag valde dekorationer och mönstrade papper.
Grungeboarden målades svart och ena kanten från ett scalloped Bazzillpapper skars ut och syddes fast under fotot. Små pappersbitar och en bit wellpapp handklipptes för en ojämn och busig look, och en stor röd blomma samt några små paper posies från Doodlebug fästes. För att avsluta "trianglen" satte jag röd text under rubriken.


Sofie Magnusson