tisdag 25 november 2008

"Just the edge" från Bazzill (del 3)

Här kommer det sista inspirationsinlägget för den här gången om de helt otroligt användbara mönsterkanterna, Just the edge från Bazzill.

Det blir ju några julkort vid den här tiden på året. Min stil är ganska enkel, men jag gillar detaljer som sätter pricken över i! Just the Edge är en sådan detalj. Här har jag målat en vit remsa med grön Twinklingfärg, så det skimrar så fint i verkligheten. En rolig detalj som man inte ser här är att baksidan går nedanför den gröna bågen, alltså baksidan är lite högre än framsidan. Det gör också att det ser ut som att det mörkgröna ramar in hela kortet. "To-from" är en rub-on från Hambly som jag gnuggat på den lite slätare Bazzillbaksidan (jag tycker det är lättare med mindre struktur då jag använder gnuggisar). Sedan har jag klippt ut den och monterat den med distanskuddar. Det vita papperet är torrembossat med Cuttlebug. (Ursäkta den dåliga fotot.)

Jag valde att göra ett helt vanligt födelsedagskort med brun "Just the edge", som tillsammans med de helt underbara mönsterpapprerna från SassaFrass Lass blev ett riktigt romantiskt kort.

Materiallista
Kartong (CS) : Bazzill
Mönstrade papper: Sassafrass Lass
mönsterkant i kartong: Just the edge, Bazzill,
tiny alphas: Adornit.
blommor: Prima
knappar: S.E.I
övrigt: Band (eget), glittrade chip boards - Melissa Frances

/Monica och Theresa

Mer "Just the edge" från Bazzill (del 2)

Jag fortsätter min lilla inspirationsföljetong med hur du kan använda dig av "Just the edge" från Bazzill.
"Just the edge" finns i två olika set, "Just the edge I" och "Just the edge II". Varje paket innehåller 10 olika mönsterkanter, totalt 20 st. Mönsterkanterna finns i 12 olika färger och varje kant är 12" lång.

Som inspiration har jag, även den här gången, gjort ett antal olika julkort och där de mönstrade kanter finns med i olika omfattning.

Detta är ett s k tag kort (ca 14-9 cm stort) där jag lagt två olika mönsterkanter på varandra. Om du inte har zig-zagband hemma så går det lika bra med "Just the edge" ;-)


Brämet på den lille snögubben är gjord av en mönsterkant, som jag delat på längden och sedan satt ihop för att få den rätta bredden på brämet.


Till sist så följde jag upp julgranskulan från förra inlägget, men den här gången med en liten julklocka. Kanten högst upp på kortet och kanten på klockans nederkant är "Just the edge".
Hoppas att du har fått lite inspiration till dina julkort.
/Theresa

lördag 22 november 2008

Ett litet kort...

Jag kände för att skicka iväg ett kort så jag knåpade ihop detta:


Materialet är rosa cardstock från Bazzill, mönstrat papper från sei (från Dill Blossom paper stack), lite ribbon av okänt märke, en chipboard shape från FISKARS (Kimberly Poloson) och lite "bling" från Heidi Swapp i form av en cirkel som jag delat mitt itu.

De söta rub on-bokstäverna är från Tinkering Ink och jag har även använt en silverpenna för att fylla i mönstret på chipboardfiguren. Om saker och ting inte är i den färg man behöver just då så går det ju ofta att ändra, och det gick lekande lätt att måla över originalfärgen med silver. :-)

Nu är det bara att skicka iväg och hoppas att mottagaren blir glad..! :-)

fredag 21 november 2008

Sassafras Lass och deras underbara produkter!

Jag vet inte hur det är med er, men på min lista så står Sassafras Lass produkter högst upp när det gäller "feelgoodkänsla". Man kan inte riktigt undgå att känna sig på gott humör när man ser deras färgglada och fantasirika papper och dekorationer som passar så bra både till barn- och vuxenlayouter.

Här nedan ser ni papperet "Apple Delight" som tack vare sitt läckra utseende nästan skapade layouten av sig självt - och det passar till så många teman. Varför inte göra en layout om din bästa äppelpaj, ett kort med en sommarhälsning, en jullayout... Möjligheterna är många! :-)

Ha ett trevligt skapande i helgen!

måndag 17 november 2008

Snart är det jul igen..!

Och vad passar väl då bättre än att - äntligen - göra en liten sammanfattningslayout över föregående jul?! :-)



Jag har använt mig av Prima Paintables som jag endast "duttat" lite akrylfärg på här och där, jag tyckte om det svartvita ihop med de andra färgerna så jag ville inte färglägga så mycket. Väldigt användbart papper från Prima tycker jag, man kan ju göra lite som man vill med det! :-)

För övrigt är det bara lite rub ons, Heidi Swapps Chipboard alphabet, cardstock, akrylfärg (koppar) och en liten, pyttig brad i ena hörnet.

Nu får julen gärna komma så man kan dra igång med glögg, juleljus, glitter och julgran igen - för visst behövs det något som lyser upp i detta mörker?!

"Just the edge" från Bazzill (del 1)

Jag skulle vilja slå ett slag för en dekoration som har blivit en riktig "måste-dekoration" för mig, nämligen de utstansade mönsterkanterna "Just the edge" från Bazzill. De är i utskurna i cardstock (jmf kartong) och finns i massor med olika färger. I o m att de är i kartong så är det betydligt stadigare än t ex "frills".

På det här kortet har jag använt vit mönsterkant (se högst upp respektive längst ner på kortet). Om du inte har har de här mönsterkanterna redan, så rekommenderas de varmt.

På bilden ser du ett litet julkort med en "julgranskula" på och så här har gjorde jag:
Skär till en kortbas av färgad kartong (cardstock) och ett mönstrat papper som täcker 2/3 av kortbasen. Klipp till passande längd på vit mönsterkant (Just the edge) och fäst på undersidan i nederkant på det mönstrade pappret med t ex dubbelhäftande tejp. Klistra fast pappret på kortbasen.
Klistra dit vit "Just the edge" upptill på kortet och dekorera med knappar (i det här fallet har jag klistra dit dem).

Julgranskulan
Klipp eller skär ut två cirklar i olika storlekar, där den mindre är vit. Klistra ihop dem och fäst dem sedan på kortet m h a fästkuddar. Klistra dit lite bling, i det här fallet har jag använt mig av Heidi Swapps färdiga bling-cirklar. Klistra fast en utskuren stjärna.

Upphängning av julgranskulan
Knyt en rosett och trä dit en bjällra m h a tråd på rosetten. Klipp en bit band av samma band som rosetten och fäst under mönsterkanten uppptill och precis under julgranskulan. Klistra därefter fast rosetten.

Till sist skriv en liten julhälsning längst ner på kortet.

Hoppas att det här ska inspirera dig att använda dig av Just the edge från Bazzill på dina kort.
//Theresa (Tette)

PS Att använda sig av en bjällra på rosetten har jag i min tur inspirerats av den allt igenom duktiga kortmakerskan Iralamija DS

fredag 14 november 2008

En liten layout till helgen.



En snabbscrappad sida för att inspirera nybörjare. Jag har scrappat med upplägget

bas
bårder
ett foto
samlade dekorationer
liten text

Allt material från Metalimo.

Blommer: Prima
Kartong: Bazzill
Mönstrat papper: Sassafrass Lass och Hambly
Klistermärke (hjärta): Creative Imaginations
Ord: K&Company
Sammetsbrads: Creative Imaginations
Blommor: Prima

Monica Bernpaintner

lördag 8 november 2008

Layout

Här kommer en layout på min sötaste lilla flicka! Det blev ingen journeling, då jag kände att inga fler ord behövdes efter att jag skrivit rubriken. Ibland känns ord överflödiga, då räcker det gott med rubrik och tex datum tycker jag.






Papper från Prima (de två gulbruna) & Li´l Davis (ljusblå)
Knappar från Sei
Chipboard bokstäver från Crate Paper
Stickers från Sassafras
Cirkel, utklippt med mönstersax från orange cardstock och fastsydd med symaskin.
Blingstenar, privata
/LottaR

onsdag 5 november 2008

Inspiration - Peel off´s Del 2

Jag fortsätter att pyssla med Peel off´s. Här har jag gjort två varianter:






Peel off's är till så mycket mer än bara kortmakeri - skapa egna dekorationer till minialbum, scrapbooks med mera! Här har jag använt en silvrig trollslända som jag skurit ut innanmätet och sedan klippt ut försiktigt, så nära själva stickersen som möjligt. Det är lite pilligt, men resultaten blir kanon! Peel off´en jag använt heter 1221S






På kortet ovan använde jag svart Prismatics som bas, och använde sedan en vit Peel off (Det finns så mycket mer än vanliga silver och guld!) Därefter tog jag en skarp skalpell (Fiskars skalpell är perfekt att skära ut pilliga småsaker med) och skar ut innehållet i blomman. Resultatet blev en häftig see through effekt!
Peel off´en jag använt heter 0279V


Sofie Magnusson

Inspiration - Peel off´s

Peel off's är en fanstastisk men tyvärr ganska underskattad produkt. Den är billig i pris, och finns i en mängd olika varianter. Man kan göra så mycket med dem - bara man har lite fantasi! De kommande dagarna ska jag visa er lite hur man kan jobba med Peel off's.




Här har jag färglagt Peel off med svart spritpenna - den var ursprungligen i silver. Ett bra alternativ om man vill hotta upp vanliga peel-offs! Tänk bara på att pennorna måste vara alkoholbaserade, annars kladdar det bara. Ett mycket enkelt kort med Prism Metallics som bas, ett virat sidenband med rosett och rubons från Creative Imaginations. Peel off´en jag använt heter 0151S.







Även på detta kort målade jag först Peel off´en med en svart spritpenna - detta för att det blir mer markerat med svarta konturer när man sen ska färglägga. Peel off´s är perfekta för färgläggning, för man behöver inte vara speciellt stadig på hand utan man får "missa lite" utan att det kommer utanför. Monterade motivet på ett akvarellark och färglade sedan med underbara skimrande Twinkling H2O´s. Peel off´sen jag använt är en 3D-variant vilket innebär att på varje ark medföljer extra delar som man kan montera ihop för att ge motivet extra lyft och djup. På kortet ovan har jag monterat en exra vinge ovanpå för en 3D-look.
Peel off`sen jag använt heter 2031G.

Pyssla på!
Sofie Magnusson